arrow_upward

Novinky: červen 2024

ALBATROS MANŽELŮ HORÁKOVÝCH KUPUJE KONKURENČNÍ RODINNOU FIRMU
Při akvizici společnosti Libristo Media jsme kupující straně, společnosti Albatros Media a.s., poskytli služby finanční a daňové due diligence, včetně podpory při vyjednávaní transakční dokumentace a určení struktury kupní ceny. Za finance se na projektu podíleli Milan Svoboda, Radek Lesák a Adéla Lišková, za daně Michala Modra (Mrazikova) a Marek Urban.
Srdečně gratulujeme Albatros Media k úspěšně dokončené akvizici a přejeme mnoho obchodních úspěchů!
Podrobnosti o transakci, kupující i kupované společnosti si můžete přečíst ZDE.
ČESKÁ SCF KUPUJE ZA VÍCE NEŽ 7 MILIARD KORUN PORTFOLIO NÁKUPNÍCH CENTER V POLSKU - RETAIL NEWS
Česká investiční skupina Star Capital Finance koupila portfolio šesti polských obchodních center od Cromwell Property Group za více než 7 miliard Kč. Portfolio zahrnuje nákupní centra v šesti různých polských městech s klíčovými nájemci jako je Auchan nebo LPP Group.
Na transakci se podílely různé poradenské společnosti a právní kanceláře.
Z BDO Legal na transakci participoval Štěpán Kleček.
Kupující investiční skupině přejeme mnoho obchodních úspěchů.

Podrobnosti o jedné z největších nemovitostních transakcí ve střední Evropě několika posledních let si můžete přečíst například ZDE.
VENTURE CLUB PITCH NIGHT MÁ VÍTĚZE. O INVESTICI SE BUDE UCHÁZET APLIKACE TAKE UP
První ročník Venture Club Pitch Night, akce, která měla za cíl propojit inovativní projekty a investory, je úspěšně za námi. Během večera představilo své inovativní projekty 6 firem. O vítězi rozhodla odborná porota, jejíž členem byl i náš kolega Kamil Vaniš, spolu s účastníky. Stala se jím aplikace TAKE UP. Gratulujeme vítězům a držíme palce všem dalším zúčastněným společnostem, které přicházejí na trh se zajímavými inovacemi, obohacují jimi náš trh a inspirují ostatní.
Platformě Venture Club z.s. moc fandíme, jsme rádi, že se BDO mohla stát partnerem její akce, a těšíme se na další zajímavé projekty.
I MLADŠÍ TEENAGEŘI BY MOHLI O PRÁZDNINÁCH DO PRÁCE. PLÁNUJE TO MINISTR JUREČKA
Podle návrhu novely zákoníku práce by si mohli v období letních prázdnin legálně přivydělávat již čtrnáctiletí. Za jakých podmínek to bude možné? To se dozvíte v článku, ve kterém otázky zdanění a pojištění komentuje Monika Lodrová ZDE.
MILOSTIVÉ LÉTO 2024 PŘEHLEDNĚ: KTERÝCH DLUŽNÍKŮ SE TÝKÁ, TERMÍNY, PODMÍNKY
Milostivé léto bylo v loňském roce zaměřeno na odpuštění neuhrazených úroků z prodlení, úroků z posečkané částky, penále, pokut za opožděné podání daňového přiznání a také nákladů řízení včetně těch exekučních.
V letošním roce se poslanci zaměřili na dluhy týkající se zdravotního pojištění. Pokud dlužník v době od 1. července do 30. listopadu 2024 dlužnou částku na zdravotním pojištění uhradí, pojišťovna mu odpustí penále a exekuční náklady.
Bližší informace si přečtěte ZDE.
Odpovědi na případné otázky týkající se této problematiky vám zodpoví Vít Křivánek.
GROUP.ONE ÚSPĚŠNĚ ZÍSKALA SPOLEČNOST WEBGLOBE
Gratulujeme Sandberg Capital, Igor Strečko, Webglobe.cz / Webglobe.sk a group.one k úspěšné transakci!
V procesu prodeje BDO podpořil Webglobe přípravou finančního a daňového factbooku. Finanční tým vedli Milan Svoboda a Radek Lesák a daňový tým vedli Michala Modra (Mrazikova) a Marek Urban (BDO Czech Republic ), Hana Hlavackova a Jakub Girašek (BDO Slovak Republic ), Milan Kostić a Boris Cincović (BDO Serbia ).
Přejeme Webglobe a group.one další úspěchy v jejich budoucím úsilí.
Podrobnosti se dočtete ZDE.